SCHADUWPLANTEN

SCHADUWPLANTEN

Er zijn weinig eenjarige zomerbloeiers die in de schaduw kunnen staan, maar er zijn wel veel vaste planten die het goed doen in de (half)schaduw. Hieronder hebben we een aantal mooie planten voor op het schaduwterras voor je op een rijtje gezet. Ons advies is om vooral voor witte en lichtgele bloemen te kiezen, die brengen namelijk wat licht op je donkere terras.

Witte schaduwplanten
Witte planten brengen een lichtpuntje op je schaduwterras. Heel mooi is bijvoorbeeld de Hosta ‘Fortunei Marginato-alba’, dat is een vaste plant met een blad met een witte tekening. Eenjarige tabaksplanten bloeien de hele zomer en geven daarbij een sterke geur in de avond. Naast wit is deze siertabak er ook in het rood, roze en groen.

Hosta ‘Fortunei Marginato-alba’, vaste plant
Ooievaarsbek (Geranium phaeum ‘Alba’), vaste plant
Purperklokje (Heucherella alba ‘Quicksilver’), vaste plant
Tabaksplanten (Nicotiana), eenjarige plant
Gele schaduwplanten
Het terras wordt flink opgefleurd met gele planten en bloemen. Bijvoorbeeld met de Suzanne, deze kuipplant heeft prachtige felgele bloemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *