Osmanthus Burkwoodii, hoe moet je die snoeien?

Osmanthus Burkwoodii, hoe moet je die snoeien?

De Osmanthus Burkwoodii, de schijnhulst, een uitermate geschikte plant als je op zoek bent naar een mooie hulst die naast de groene kleur ook andere kenmerken heeft. In de bloeiperiode, tussen mei en april, heeft deze plant namelijk mooie witte bloemetjes. Deze bloemetjes hebben een sterke geur. Je raadt het al, hiermee trek je heel veel insecten naar jouw tuin en zorg je voor een levendige tuin.

Met de osmanthus burkwoodii kun je een mooie haag creëren omdat deze plant tot wel 2 meter hoog kan worden. Maar ook voor een speels effect kun je opzichzelfstaande planten in jouw tuin plaatsen. De langwerpige groene bladeren en de witte bloemen zorgen voor een zeer luxe uitstraling in jouw tuin.

Je wilt natuurlijk dat, wanneer je deze plant hebt, dat de plant ook mooi blijft en je weet wanneer en hoe je deze moet snoeien. Dan zit je hier goed! De Osmanthus Burkwoodii is een langzaam groeiende plant, dit heeft voor jou een voordeel! Snoeien is daarom maar één keer per jaar nodig.

Als jij liever een wildere en grotere haagplant wilt, hoef je ‘m zelfs niet eens één keer per jaar te snoeien maar kun je dit gerust een keer over slaan. Als je de haagplant wel wilt snoeien is het het beste om dit rond mei te doen.

Verdere verzorging van de plant is belangrijk wanneer je optimaal wilt genieten van de prachtige bloemen. Dan is het belangrijk om de plant regelmatig extra water te geven, net als meststoffen die met regelmaat toegevoegd kunnen worden.

Met deze tips kun jij optimaal genieten van deze mooie haagplant en een luxe uistraling van jouw tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.