Een motor kopen

Iedereen denkt lang na voor hij\zij een motor koopt. Het is natuurlijk een dure aankoop, waar je lang mee vooruit wilt kunnen. In dit blog ga ik je proberen te helpen om tot de juiste keuze te komen. Denk hierbij aan de juiste dealer, het juiste merk, de juiste soort enz.

Voorkennismotoren

Zorg altijd dat je je van te vore al verdiept in motoren. Op het internet is er gigantisch veel informatie te vinden over motoren. Hierdoor kan je al enigszins beslagen ten ijs komen bij een motordealer. Lees je in over de verschillende merken en de verschillende types motoren. En zoek uit welke dealer er bij je in de buurt zit en wat het assortiment is wat ze er hebben.

Motordealer

Als je weet wat voor een motor je zoekt en je hebt een dealer gevonden die deze motoren heeft, dan is het tijd om de motor te gaan bekijken. Pas als je de motor in het echt ziet weet je of het de juiste is. Bekijk de motor goed en check de specificaties. Vraag desnoods even een verdere uitleg aan een medewerker. Als dit echt de motor is die je zoekt, is het tijd voor de volgende en tegelijk ook laatste stap.

Proefrit

Tijdens de proefrit kom je er echt achter of de motor voldoet. Check de wenbaarheid, de snelheid, de remmen en natuurlijk het comfort. Pak altijd een stukje snelweg mee zodat je ook weet hoe de motor voelt met hogere snelheden. Verder vind ik comfort misschien ngo wel het belangrijkst aangezien je er toch de komende jaren op moet zitten. Daarnaast moet de motor natuurlijk goedpassen bij je motorkleding.