Sponsor een kind

Laatst was ik op het internet aan het surfen toen ik een goed doel tegen kwam. De oproep “Sponsor een kind” viel mij gelijk op. Ik klikte verder op de site om naar wat meer informatie te zoeken. Woord en Daad blijkt een organisatie te zijn die kleintjes helpt die in armoede opgroeien. Veel van hen zouden niet naar school kunnen gaan als ze niet bij dit goede doel waren aangesloten. Van alle kinderen stonden foto’s op de site met daarbij hun naam, leeftijd en het land waaruit ze kwamen. Zo was er een jongen van negen uit Guatemala die samen met zijn ouders en broer en zus woonde. Zijn vader was te vinden op het land, dat was zijn werk. Zijn moeder hielt zich voornamelijk bezig met het huishouden.

Sponsor een kind

Een uur lopen

Het sponsoren van een kind vind ik heel belangrijk, zeker als ik zo’n verhaal lees van die jongen. Hij moest bijna een heel uur lopen om naar school te komen. Des ondanks was hij heel blij dat hij die mogelijkheid heeft gekregen. Zonder deze organisatie was dat niet eens mogelijk geweest. Naast dat hij een educatie kon volgen, had hij ook toegang tot goede zorg. Veel mensen in Guatemala hebben dat niet en daarom overlijden veel mensen aan de simpelste dingen. Nadat ik deze website heb gevonden, heb ik besloten om dit bericht achter te laten op dit blog. Hierdoor kan ik derden laten zien hoe belangrijk het is om de medemens te helpen.Sponsor een kind