ZONTERRAS PLANTEN

ZONTERRAS PLANTEN

Eenjarige zomerbloeiers bloeien één jaar volop en kunnen dan weg. Kuipplanten moeten binnen overwinteren en vaste planten kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Vaste planten moet je wel in een wintervaste pot zetten. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van planten die perfect zijn voor een zonterras.

Blauwe planten in pot
Er zijn veel blauwe planten die je in de potten op je terras kwijt kunt. De helitroop geeft een heerlijke geur en lokt ook nog eens vlinders naar je terras. De Afrikaanse lelie staat perfect op een trendy terras. De bloemen van deze plant zijn zo mooi uitgesproken van vorm dat ze vaak in een vierkante pot worden gezet. Ook de kuiflavendel is fijn op het terras, mede door de heerlijke geur.

Heliotroop (Heliotropium), eenjarige zomerbloeier
Lobelia, eenjarige zomerbloeier
IJzerhard (Verbena), eenjarige zomerbloeier
Ageratum, eenjarige zomerbloeier
Afrikaanse lelie (Agapanthus), kuipplant
Kuiflavendel (Lavandula stoechas), struik
Salie (Salvia patens), eenjarige zomerbloeier of kuipplant
Petunia, eenjarige zomerbloeier
Salie

Gele planten in pot
Gele bloemen geven een gezellige, zonnige sfeer aan je terras. Het Afrikaantje is een bekende in veel tuinen en staat ook prachtig in een pot. De engelentrompet geeft een heerlijke geur en heeft prachtige, hangende gele bloemen.

Tandzaad (Bidens), eenjarige zomerbloeier
Spaanse margriet (Osteospermum), eenjarige zomerbloeier
Engelentrompet (Brugmansia), kuipplant
Afrikaantje (Tagetes), eenjarige zomerbloeier
Dahlia, zomerbol, bloeit tot in het najaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *